מי אנחנו

כאן תוכלו למצוא את כל הפרטים אודות האנשים שמאחורי ‘גושן’: צוות העמותה, חברי הוועד המנהל וחברי הוועדה המייעצת – אנשי מקצוע מהשורה הראשונה הסוקרים ומעדכנים את כל תוכן האתר, כל אחד בתחומו.

צוות העמותה

יונית לבנון

מנהלת העמותה

יונית מביאה עמה ניסיון עשיר ורב שנים במגזר השלישי. כמנהלת עמותת גושן, יונית אחראית על תפעול, צוות, תקציב ומשאבים. בשיתוף עם נשיא העמותה, היא אחראית על יישום התכנית האסטרטגית של גושן והטמעת מטרות העמותה, וכן להבטחת המשכיותה של וקיימותה של העמותה.

דר' חוה גדסי

מנהלת רפואית

רופאת ילדים. חברת צוות אגף הילדים במרכז הרפואי האוניברסיטאי הדסה. לאחר ההתמחות, דר' גדסי השלימה התמחות-על בת שנתיים בתחום רפואת הילדים הקהילתית, בבית החולים המלכותי לילדים במלבורן, אוסטרליה, תחת פיקוחו של פורפ' פרנק אוברקלייד, מייסד ומנהל המרכז. דר' גדסי מהווה חלק משמעותי ומרכזי בצוות הניהול של גושן.

נועה ברונשטיין-אמון

מנהלת ידע ותוכן

כמנהלת ידע ותוכן בגושן, נועה אמונה על תוכנו וניהולו של אתר האינטרנט של העמותה, אשר נועד להוות מרכז ידע אינטרנטי להורים ולאנשי מקצוע. היא מנהלת את דף הפייסבוק שלנו, מקימה ומתפעלת את מערכת הדיוור והמגזין המקוון ומפיקה ערכות למידה והדרכה, כמו גם חומרים מקצועיים במדיות מגוונות.

תהילה גלייכר-נמתיוף

רכזת תפעול ואדמיניסטרציה

כרכזת תפעול ואדמיניסטרציה, תהילה נותנת מענה תפעולי בכל תחומי העשייה בעמותה, בכללם תכנית הלימודים, אתר האינטרנט, ניהול המשרד ועוד.

ועד מנהל וחברי עמותה

פרופ' איתן כרם

יו"ר הועד המנהל

מנהל אגף הילדים במרכז הרפואי האוניברסיטאי הדסה, מומחה בעל שם עולמי בחקר מחלת הסיסטיק פיברוזיס. חוקר מוביל בניסויים קליניים מקומיים וגלובליים מרכזיים ומחברם של כ- 170 מאמרים בתחום הפולמנולוגיה. פרופ' כרם מהווה כח מוביל ביצירת גשרים לשלום דרך רפואה, תוך שיתוף פעולה עם עמיתים פלסטינים וקידום יחסי עבודה פוריים בין ישראלים לפלסטינים. יזם והקים את המרכז לטיפול בילדים עם מחלות כרוניות בהדסה הר הצופים. הגישה הטיפולית המיוחדת והחלוצית של המרכז, שהינו היחיד בארץ, היא טיפול כוללני לילד ולמשפחתו, תוך התייחסות הן להיבט הגופני של המחלה והן להיבט הפסיכו-סוציאלי שלה וכן התייחסות לזכויות הילד החולה ובחינת היבטים אתיים הנוגעים לטיפול. פרופ' כרם מכהן כיושב ראש הועד המנהל ב"גושן", תוך מאמץ להרחיב את חזונו לרמה הלאומית.

דוקטור מנואל כץ

ד"ר מנואל כץ

נשיא העמותה

סיים לימודי רפואה בארגנטינה ב- 1973. מומחה ברפואת ילדים. בעל תואר מוסמך בבריאות הציבור ובמדיניות רפואית ומנהל באוניברסיטת ג'ון הופקינס בארצות הברית. שילב במשך 43 שנים בין רפואת ילדים בקהילה, ניהול במערכת הבריאות והוראה. כיהן כיו"ר האיגוד הישראלי לרפואת ילדים וכיו"ר החברה הישראלית לרפואת ילדים בקהילה (חיפ"א). כמזכיר כללי של החברה האירופאית של רפואת הילדים נבחר כנציג אירופאי באיגוד העולמי לרפואת ילדים. הוא נשיא החברה העולמית של קונצנזוס ברפואת ילדים ובריאות הילד, ונושא תפקידים בכירים בקונפדרציה האירופאית ברפואת הילדים ECPCP ובחברה הבין לאומית של רפואת ילדים חברתית .ISSOP בעבר ד"ר כץ שימש בתפקידים בכירים בשרותי בריאות כללית כסמנכ"ל המרכז הרפאי האוניברסיטאי סורוקה ומנהל יחידה האמבולטורית בילדים, ובמכבי שרותי בריאות כמנהל רפאי מחוזי. ד"ר כץ מכהן כמנהל מחלקת 'אם וילד' באזור הדרום במשרד הבריאות ומשמש כיו"ר ועדת ההיגוי הארצית בנושא אלימות במשפחה, ניצול מיני וחסרי ישע במשרד הבריאות. נושא תפקיד הוראה באוניברסיטת בן גוריון בנגב ומנהל קורס ניהול סיכונים ברפואה. ד"ר כץ הוא פרופסור חבר בפדיאטריה באוניברסיטת מיימונידס בארגנטינה.
כנשיא גושן, דר' כץ מפקח את יישום התכנית האסטרטגית של העמותה ועובד בשיתוף פעולה עם הועד המנהל לקידום הטמעת מטרות העמותה. הוא אמון על גיוס שותפים חדשים ועל ייצוג העמותה מול גופי ממשלה, פילנתרופיה וגופים מקומיים ובינלאומיים שונים.

פרופ' פרנק אוברקלייד

חבר ועד מנהל

מייסד ומנהל המרכז לרפואה קהילתית בבית החולים המלכותי לילדים במלבורן, אוסטרליה. מנהיג-שותף במכון המחקר Murdoch Childrens Research Institute העוסק במדיניות בריאות לילדים, הגינות והנגשת ידע. פרופ' בכיר לרפואת ילדים באוניברסיטת מלבורן. פרופ' אוברקלייד הוא חוקר, כותב, מרצה ויועץ בינלאומי, וכתב מעל 200 פרסומים מדעיים אודות היבטים שונים ומגוונים בתחום רפואת הילדים. במשך שנים רבות כיהן כעורך הראשי של המגזין Paediatrics and Child Health ומכהן כעת במספר ועדות עורכים של מגזינים מקצועיים בין לאומיים. הוא הוביל והשתתף במספר רב של ועדות לאומיות רבות שעוסקות בבריאות, כמו גם בקבוצות מומחים וועדות מייעצות. הוא מתעניין במיוחד במניעה ובהתערבות מוקדמת וכן בשימוש בממצאי מחקר לצורך קביעת מדיניות ומתן שירותים ציבוריים. הכשרתו הקלינית והמחקרית היא בתחום התפתחות הילד והתנהגות ובנושאים אלו גם מתמקדת עבודתו כרופא ילדים מומחה.

פרופ' אשר אור-נוי

נשיא העמותה הראשון

מומחה בעל שם עולמי בתחום הטרטולוגיה והתפתחות הילד. פרופ' מן המניין בפקולטה לרפואה של האוני' והדסה במחלקה לנוירוביולוגיה רפואית, בה הוא מנהל את המעבדה למומים מולדים (טרטולוגיה). מקים המחלקה להתפתחות הילד ושיקומו והמרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי במשרד הבריאות ומנהלהּ עד לאחרונה. לאחרונה גם הקים את אגף השיקום במשרד הבריאות. בעבר שמש כנשיא האגודה האירופאית לייעוץ טרטולוגי ונשיא האגודה האירופאית לטרטולוגיה. פרסם מעל 310 מאמרים בעיתונות מדעית בתחומי הטרטולוגיה וההתפתחות מספר ספרים ומעל 60 פרקים בספרים. חבר בוועדות לאומיות ובין לאומיות בתחומי התפתחות הילד ומומים מולדים.

פרופ' יעקב אורקין

חבר עמותה

מנהל מרכז בריאות הילד של שרותי בריאות כללית באופקים. רופא טיפות חלב בקיבוצי המועצה האזורית אשכול. מנהל מסלול הלימודים "אם וילד" של תכנית לימודי MPH באוניברסיטת בן-גוריון ומרצה בכיר בחטיבת הילדים במרכז הרפואי סורוקה. מנהל היחידה לרפואת ילדים בחטיבה לבריאות בקהילה של הפקולטה למדעי הבריאות בבאר שבע.

מאיר אלמליח

חבר ועד מנהל

משנה למנכ"ל קרן רש"י. מומחה לפיתוח שירותים חדשניים בחברה האזרחית ובמגזר השלישי.
החל את דרכו המקצועית כמורה ומחנך במערכת החינוך בדימונה, ובכלל זה שימש כמנהל בי"ס תיכון בעיר. בהמשך עבר לעבוד ברשות המקומית והתמחה בתכנון ובניהול כספים. מילא שורה של תפקידי מפתח ברשויות מקומיות ובמועצות אזוריות, ביניהם מנכ"ל וגזבר של עיריית דימונה ומנהל הקרן לפיתוח דימונה, גזבר המועצה האזורית לכיש וגזבר המועצה המקומית סביון. מאיר ניהל את מחלקת הכספים של קרן רש"י משנת 1999, וב-2003 מונה כמשנה למנכ"ל.

פרופ' אשר בן אריה

חבר עמותה

מנכ"ל מכון חרוב. חבר סגל בבית הספר לעבודה סוציאלית ורווחה חברתית ע"ש פאוול ברוואלד באוניברסיטה העברית בירושלים. בין השנים 2007-2011 עמד בראש תכנית שוורץ. למעלה מעשרים שנה שימש כמנהל ועורך ה"שנתון הסטטיסטי – ילדים בישראל" וכסמנכ"ל המועצה הלאומית לשלום הילד. הוא יזם וניהל את הפרוייקט הרב לאומי "מדידה ומעקב אחר רווחת הילד בישראל" והיה בין מייסדי הארגון הבינלאומי לאינדיקטורים של ילדים (ISCI) ובשנת 2005 נבחר ליושב הראש הראשון שלו.
פרופ' בן אריה נמנה על המומחים הבינלאומיים המובילים בתחום האינדיקטורים החברתיים במיוחד בתחום הקשור לרווחת הילד. הוא כתב בהרחבה ופרסם מאמרים בנושא הפוליטיקה של המדיניות החברתית ורווחת הילד בישראל ובנושא של אינדיקטורים של רווחת הילד ומדידתם.
פרופ' בן אריה הוא מייסד ועורך ראשי של כתב העת CIR- Child Indicators Research ושל סדרת הספרים Children Well-being: Research and Indicators, בהוצאת Springer publishing house publications.

פרופ' מתי ברקוביץ'

חבר ועדת הביקורת

מומחה ברפואת ילדים ובפרמקולוגיה קלינית. פרופ' חבר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. סגן דקאן לענייני הוראה ורכז הוראה של הפקולטה לרפואה - אוניברסיטת תל-אביב, במרכז הרפואי 'אסף הרופא'. כיהן כיו"ר האיגוד הישראלי לרפואת ילדים ויו"ר החברה הישראלית לפדיאטריה קלינית (חיפ"ק).

ד"ר אליהו גזלה

חבר עמותה

ד"ר גזלה היה שותף פעיל בהקמה ותכנון של מרכז בריאות הילד של שירותי בריאות כללית בבאר שבע, ושימש כמנהלו במשך יותר מ- 20 שנה. בעל התמחות-על ברפואת ילדים אמבולטורית ותואר שני בריאות הציבור (MPH) מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס בבלטימור. התמחה באבחון וטיפול ב- ADHD. חבר צוות בכיר במחלקת הילדים בבית החולים סורוקה. מורה, מדריך ובוחן של סטודנטים לרפואה של אוניברסיטת בן-גוריון ושל המסלול לרפואה בינלאומית המשותף לאוניברסיטת בן-גוריון ולאוניברסיטת קולומביה בניו-יורק. פעיל במחקר והוראה במסגרת היחידה למחקר פדיאטרי ראשוני של הפקולטה, ובמסגרת חטיבת ילדים והמחלקה לבריאות הציבור. נושאי מחקר עיקריים: תזונה, ויטמין A ואסטמה. פעיל ברשת המחקר של חיפ"א (IPROS) וחבר בוועדה המאשרת קרנות מחקר. עד לאחרונה מרכז פדיאטרי של בית הספר ללימודי המשך בפקולטה. משמש כמזכיר אקדמי של ועד חיפ"א וחבר ועד. חבר באגודה האמריקאית לפדיאטריה אמבולטורית (APA) ובארגון הבוגרים של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס.

ד"ר צחי גרוסמן

חבר ועד מנהל

רופא ילדים ראשוני. סיים את לימודיו בפקולטה לרפואה בירושלים בשנת 1982 ואת ההתמחות ברפואת ילדים בבית החולים הדסה בתל אביב בשנת 1991. ייסד את רשת המחקר של רופאי ילדי בקהילה (IPROS) בשנת 1995 ומכהן כעת כמנהלהּ. כיהן כנשיא החברה הישראלית לפדיאטריה אמבולטורית (חיפ"א) וכיום מכהן כמזכיר הכללי של איגוד רופאי הילדים בישראל.
ד"ר גרוסמן פרסם מעל ל- 30 מאמרים בכתבי עת מקצועיים בינלאומיים וישב בראשן של ועדות מדיניות לאומיות שונות שעסקו בנושאים הבאים: דלקת אוזניים, דלקות ריאה בקהילה, זיהומים בדרכי השתן, השמנה.
הוא מכהן כעת כמנהל המדעי של ארגון המחקר האירופאי לרפואת ילדים המשויך לאקדמיה האירופאית לרפואת ילדים.

ד"ר דורון דושניצקי

חבר ועדת הביקורת

מנהל המחלקה לפיתוח מערכות רפואיות בחטיבת הרפואה של לאומית שירותי בריאות. מומחה ברפואת ילדים ומוסמך במנהל מערכות בריאות, בוגר קורס האסמכה של משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, חבר במועצות הלאומיות לבריאות הילד ופדיאטריה ולבריאות הקהילה, נציג לאומית בוועדת ההיגוי התכנית הלאומית למדדי איכות בקהילה. מדריך קליני מרצה בבית הספר ללימודי המשך של הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באונ' ת"א. מרכז את תחומי התפתחות הילד, הספקטרום האוטיסטי ותחום קשב וריכוז בלאומית ש.ב. ופעיל בקביעת מדיניות כוללת בתחומי הפדיאטריה בקופה. מקדם חדשנות טכנולוגית ברפואה. מרכז תחום פדיאטריה במחלקה להתמחות ברפואת משפחה בלאומית ש.ב. עוסק בקידום פורמלי ומעשי של רפואת הילדים בקהילה והעלאת קרנה של רפואה זו באיגוד הישראלי לרפואת ילדים. מתנדב פעיל בעמותת "מדעת"-מדע ומידע לציבור למען בריאות המשפחה וקידום חיסונים.

ד"ר רינת כהן

חברת ועד מנהל

מומחית ברפואת ילדים ואבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז. בעבר הובילה את רפואת הילדים במכבי שירותי בריאות. משנת 2012 מנהלת האגף לרפואה ראשונית בקופת חולים 'מאוחדת'. יוזמת ומובילת תכנית "ביקור בריא".

אילונה סהר

חברת ועדת הביקורת

מנהלת קרן פארמאדום הצרפתית המתמקדת בתחום הבריאות והרפואה. מתמחה בפיתוח מדיניות מוכוונת מטרה ותכנון אסטרטגיות אפקטיביות להטמעה, במגזר השלישי.
בתפקידה הקודם כמנהלת תחום הגיל הרך ובריאות בקרן רש"י הובילה את כל הפרויקטים בתחום הבריאות והחל מ- 2015 גם את הפרויקטים בתחום הגיל הרך. כמנהלת תחום הבריאות, היא יזמה, פיתחה והטמיעה פרויקטים ושותפויות משרד הבריאות, קופות החולים, קרנות ופילנתרופיות ותעשיית הבריאות. כמנהלת תחום הגיל הרך, היא הובילה את הצוות בפיתוח התכנית האסטרטגית של קרן רש"י בתחום זה, ועיצבה שותפויות אסטרטגיות עם ארגונים ללא-כוונת-רווח נוספים וקרנות פילנתרופיות שונות.

פרופ' אלי סומך

חבר עמותה

מנהל אגף הילדים והיחידה למחלות זיהומיות ואימונולוגיות בילדים במרכז הרפואי וולפסון. יו"ר איגוד רופאי הילדים וחבר הועדה המייעצת לחיסונים של משרד הבריאות. מפעיל במסגרת תפקידו במרכז הרפואי וולפסון מרכז ייעוץ לחיסונים בילדים ומוקד לייעוץ לרופאי הקהילה.

רותם עזר אליהו

חברת ועד מנהל

מומחית בפיתוח שירותים לילדים בסיכון ובעלת ניסיון של 20 שנה בדגש על שירותים לגיל הרך בגילאי לידה - 6 שנים.
בעלת ניסיון עשיר בעבודה בסביבה רב תחומית ומול מערכות ממשלתיות ומוניציפליות שונות; ניהול תהליכי שינוי; עיצוב וניהול תהליכי הערכה, בקרה ופיקוח; הובלת תכניות מורכבות, פרויקטים ותכנון אסטרטגי.
מובילה היום את מיזם הינקות, לקידום מודל יישובי לגיל הרך, בשותפות של קרן רש"י, אגף המעונות והמשפחתונים במשרד העבודה והרווחה וג'וינט אשלים.

פרופ' בועז פורטר

חבר ועד מנהל

פעיל ותומך בתחום רפואת ילדים בקהילה. ממייסדי בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון, ומקים המודל הראשון של מרפאת ילדים קהילתית עם קשר אקדמי בעיירה אופקים, אשר היוותה מרפאה לימודית משמעותית עבור סטודנטים ומתמחים. ממקימי המכון להתפתחות הילד במרכז הרפואי סורוקה. התמחה ברפואת ילדים התנהגותית-התפתחותית במרכז הרפואי בוסטון, תחת פרופ' ברי צוקרמן, המוביל את תחום זה בארה"ב. כיהן כאחראי ארצי על תחום רפואת הילדים במכבי שירותי בריאות. היה הראשון בארץ לתעד את הצורך בהרחבת תפקידו של רופא הילדים, בפרסום שהראה את הצורך בהכשרה נוספת עבור רופאי הילדים בארץ. מהווה גורם מרכזי בהקמת פרויקט "גושן" וממשיך ללוות את העמותה כחבר הועד המנהל, מרצה וחוקר.

רון פינקל

חבר ועד מנהל

נשיא הדסה אוסטרליה. יושב ראש שותפות 'ערבה-אוסטרליה' ונשיא 'עמנו אוסטרליה' עד לאחרונה. מנהיג ופעיל בקהילה היהודית האוסטרלית.

פרופ' יעקב קוינט

חבר ועד מנהל

מנהל תחום ילדים ארצי ב"מכבי שירותי בריאות" החל משנת 2012. פרופ' מן המניין קליני בחוג לרפואת ילדים, בית הספר לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. מומחה בתחום הניאונטולוגיה ומחברם של למעלה מ – 120 מאמרים בנושא. מנהל מחלקת תינוקות ופגים במרכז הרפואי "שיבא" בין השנים 1993-2012. רופא ילדים ראשוני בקהילה במסגרת מכבי החל משנת 1991.

פרופ' מרי רודולף

חברת עמותה

ראש החוג לבריאות האוכלוסייה בפקולטה לרפואה בגליל של אוניברסיטת בר אילן. עלתה לישראל ב- 2012 מאנגליה, שם היתה פרופסור לרפואת ילדים. פרופ' רודולף מומחית בתחומי תזונת ילדים, גדילה והתפתחות ומהווה סמכות בינלאומית בתחום השמנת ילדים. תכנית HENRY (Health Exercise Nutrition for the Really Young) שהגתה ומופעלת ב- 54 מחוזות באנגליה, אומצה גם על ידי משרד הבריאות בישראל להטמעה בטיפות חלב ורשויות מקומיות ברחבי הארץ. היא בעלת ניסיון רב שנים בחינוך רפואי וכתבה שלושה ספרי לימוד לסטודנטים ולרופאים אשר תורגמו ל- 10 שפות וניהלה את קורסי Educator” "Educating the ברחבי העולם.
לאור תרומתה האקדמית, זכתה פרופ' רודולף בפרס הוקרה יוקרתי מידי National Health Service באנגליה. היא חוקרת ראשית ב- 22 מענקי מחקר ואחראית ל- 82 פרסומים בכתבי עת מובילים.

ועדה מייעצת

פרופ' אברהם שדה ז"ל

מומחה בפסיכולוגיה קלינית ופרופ' מן המניין במגמה הקלינית, בבית הספר למדעי הפסיכולוגיה באוניברסיטת ת"א. לפרופ' שדה עשרות פרסומים מדעיים בתחום השינה של תינוקות וילדים. פרסם את הספר "לישון כמו תינוק "בהוצאת "ידיעות אחרונות" ובאנגלית את הספר "Sleeping Like a Baby" בהוצאת "Yale University Press" . לפרופ' שדה ניסיון טיפולי במאות תינוקות וילדים והוא שותף לפורומים וועדות בינלאומיות בנושא רפואת שינה בילדים. בנוסף לטיפול בבעיות שינה, לפרופ' שדה ניסיון רב בטיפול בבעיות התפתחות והתנהגות והפרעות רגשיות בילדים.

אבידור גינסברג

תזונאי

מידען המחלקה לתזונה, משרד הבריאות. עבודתו מתמקדת בחיפושי מידע והכנת דפי מידע ועמדה, פרסומים ותשובות לפניות מגורמים שונים. חבר בוועדות הקשורות לסימון תזונתי.

איילת אנגל

פסיכולוגית

בעלת תואר שני בנוירופסיכולוגיה קלינית, מתמחה בפסיכולוגיה חינוכית. עובדת כיום בשרות הפסיכולוגי חינוכי של קרית גת. עוסקת בייעוץ לצוותי ניהול והוראה בבתי ספר וגנים
הדרכות הורים, אבחונים פסיכולוגים ופסיכודידקטיים לילדים ומתבגרים וטיפולים פסיכולוגיים בילדים ומתבגרים.

אלון בבצ'וק

פסיכולוג

מוסמך להדרכת הורים על-ידי המרכז להורות באוניברסיטת ייל (Yale), ארה"ב.
בעל ניסיון של מעל 15 שנה בתחום הפסיכולוגיה, מתוכן כמעט עשור כפסיכולוג בגני ילדים ובתי ספר במקומות שונים בארץ. סייע למשפחות רבות להתמודד בהצלחה עם בעיות התנהגות אצל הילדים.
במהלך השנים למד טיפולים פסיכולוגיים מבוססי מחקר, והתחבר למרכזים בעלי ניסיון ומוניטין בינלאומי בתחומים שונים, למשל: מרכז ההורות באוניברסיטת ייל בארה"ב; ומרכז קואגל באוניברסיטת קליפורניה, בסנטה ברברה.
החזון שלו הינו להציע לילדים והוריהם את הטיפולים הפסיכולוגיים המתקדמים ביותר.
באתר www.4family.co.il תוכלו לקרוא עליו, על ההדרכה אותה הוא מעביר להורים, ועדויות של הורים שלמדו אותה.

ד"ר דינה צימרמן

רופאת ילדים

מומחית ברפואת ילדים. ילידת ארה"ב, עלתה לארץ בשנת 1996. נשואה ואם ל- 5 ילדים. בחו"ל עבדה במחלקת ילדים של UMDNJ-RWJ Medical School בתור Assistant Professor of Clinical Pediatrics. בוגרת תואר ראשון בלימודי המזרח התיכון ב Yale University, תואר שני בבריאות הציבור (MPH) מ-UMDNJ ותואר שלישי (MD) מ-Albert Einstein College of Medicine. בעלת הסמכה בינלאומית בייעוץ הנקה (IBCLC). מאז עלייתה עובדת בקהילה כרופאה עצמאית בקופ"ח מכבי ומאוחדת בישוב מגוריה. משמשת כאחראית חינוך ומחקר ל'טרם'- מרכזים לרפואה דחופה בירושלים.

ד"ר הדס כץ שגיא

רופאת שיניים מומחית לילדים

תואר ראשון במדעי הרפואה, ודוקטור לרפואת שיניים.
בעלת תואר מומחה לרפואת שיניים לילדים ונוער מהמחלקה לרפואת שיניים לילדים במרכז הרפואי הדסה עין כרם, ירושלים.

בעלת ניסיון של יותר מ- 15 שנה בטיפול בילדים באמצעות כלים מגוונים המאפשרים מתן מענה מתאים גם למטופלים צעירים מאוד וגם לילדים בעלי צרכים פיזיים ומנטאליים מיוחדים.
שימשה תקופה ארוכה חלק מצוות המחלקה בהדסה עין כרם, הן כמנחה של סטודנטים והן כמדריכת מתמחים בתחום.
כיום מתכבדת להיות חלק מועדת הבחינות מטעם משרד הבריאות ונמנית על צוות הבוחנים בבחינות המומחיות הארצית ברפואת שיניים לילדים.
בעלת מרפאה פרטית בהוד השרון.
בדצמבר 2015 נבחרה לכהן כיו"ר האיגוד הישראלי לרפואת שיניים לילדים.

האיגוד הישראלי לרפואת שיניים לילדים
האיגוד מאגד את רופאי השיניים שהקדישו את עבודתם לטיפול בילדים, וחברים בו רופאים מומחים ורופאים כלליים. מטרות האיגוד הן לקדם את הידע המקצועי והמדעי של חברי האיגוד בענף רפואת השיניים לילדים על ידי ארגון כינוסים מדעיים , סדנאות ועוד. לשמור על רמה מקצועית ומוסרית נאותה של המקצוע, תוך שמירת כבודם המקצועי והגנה על האינטרסים של חברי האיגוד. לתרום להגברת מודעות הציבור לנושא בריאותי זה.
"אנו מאמינים שרופאי שיניים לילדים מטפלים בילד עצמו ולא רק בשיניו."
http://isdc.org.il/

יונה פרבר

אחות, בעלת תואר שני בבריאות הציבור MPH, באוניברסיטת בן גוריון בנגב. עוזרת מפקחת ארצית בבריאות הציבור בתחום 'אם ילד', משרד הבריאות, ומרכזת תחום 'אם ילד' ארצית. מפתחת במסגרת תפקידה נהלים ותדריכים לאחיות בריאות הציבור: תדריך התפתחות, תדריך להערכת גדילה, תדריך לעידוד הנקה בטיפות חלב ועוד וכן פיתחה בשיתוף ג'וינט אשלים "מודל ניהול טיפול בפג ובמשפחתו בקהילה". שותפה בוועדה לפיתוח הרשומה הממוחשבת של תינוק פעוט בטיפת חלב- "מחשבה בריאה" ובפיתוח הרשומה של אישה הרה.

מיכל נאה

דיאטנית קלינית

MSc RD. דיאטנית קלינית מומחית בתזונת פגים תינוקות וילדים. עובדת בהדסה עין כרם במחלקות ילדים מזה כ-15 שנים.

ד"ר מירי קרן

פסיכיאטרית

פסיכיאטרית ילדים ונוער, מנהלת יחידה קהילתית לבריאות הנפש של התינוק, מרכז לבריאות הנפש גהה, קופת חולים כללית, ראש הקורס של פסיכיאטריה בגיל הרך, בי"ס ללימודי המשך בפקולטה לרפאה אונ' ת"א ומרצה בכירה קלינית. נשיאה יוצאת של הארגון העולמי לבריאות הנפש של התינוק.

פרופ' רונית אנדוולט

מנהלת המחלקה לתזונה של משרד הבריאות

מנהלת המחלקה לתזונה של משרד הבריאות מ- 7.2014, מרצה בבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת חיפה. הקימה וניהלה את השרות התזונתי של מכבי ואת קידום בריאות במכבי. פרסמה מעל 40 עבודות, מרביתן על חשיבות הטיפול התזונתי. הציגה בכנסים רבים בארץ ובחו"ל ומוזמנת תדיר להציג את עבודותיה בכנסים בינלאומיים.

עדנה ברונשטיין

מנכ"לית מכון שילוב

M.S.W מאוניברסיטת תל אביב. מטפלת משפחתית ומדריכה מוסמכת.
מנהלת את מכון "שילוב" - מכון לטיפול הקיים בירושלים משנת 1971. המכון נותן שירות טיפולי לתושבי ירושלים והסביבה במגוון תחומי התמחות: זוגי ומשפחתי, טראומה, התמודדות משפחתית עם פגיעות מיניות, טיפול במשפחות עם ילדים קטנים, גישור ועוד. שילוב מקיים במסגרתו תכניות הכשרה שונות למטפלים.

ד"ר ענבל ראובני

פסיכיאטרית

למדה רפואה באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע והתמחתה בפסיכיאטריה בהדסה עין כרם. מאז ההתמחות עוסקת בייעוץ פסיכיאטרי לחטיבה הגניקולוגית בבית החולים, כולל מחלקות נשים, הריון בסיכון, יולדות וחדרי לידה. כיום מנהלת את המרפאה הפסיכיאטרית בהדסה עין כרם ואחראית על השירות לבריאות הנפש של האישה בתוך המרפאה.

רות בן הרוש

קלינאית תקשורת

בעלת תואר ראשון בהפרעות בתקשורת ותואר שני בחינוך מיוחד.
בעלת ניסיון של למעלה מ 23 שנים בתחומי הטיפול הנוגעים להתפתחות שפה, ההיגוי והתמחות נוספת ספציפית בתחום תפקודי פה ואכילה, ותקשורת תומכת וחליפית תוך כדי שימוש בטכנולוגיות מתקדמות.
עבדה תקופה ארוכה במכונים להתפתחות הילד בתפקיד אחראית צוות ובקליניקה פרטית.
כיום אחראית על צוות קלינאיות תקשורת במרכז מש"י לילדים עם נכויות מורכבות, ומשמשת כחלק מצוות פיקוח במחלקה להתפתחות הילד במשרד הבריאות.

ד"ר תרצה יואלס

פסיכולוגית

ראש התכנית הבינתחומית לתואר שני בהתפתחות הילד, ראש התחום היישומי במרכז לחקר התפתחות הילד. מרצה בכירה בחוג לפסיכולוגיה.

ד"ר יואלס סיימה את לימודי הדוקטורט בפסיכולוגיה בשנת 2002 באוניברסיטת חיפה ומאז עוסקת בהפצת ידע מחקרי עדכני בפסיכולוגיה התפתחותית לשדה, ובהוראה בחוג לפסיכולוגיה ובתכנית הבינתחומית להתפתחות הילד, אותה פיתחה.

ד"ר יואלס משמשת שנים רבות כתובת לאנשי מקצוע מתחומים שונים (שופטים, עורכי דין, עו"סים, אנשי טיפול בגיל הרך ועוד) בסוגיות שונות הקשורות להתפתחות הילד.

לירון רובינס

מתרגמת ועורכת

בעלת תואר ראשון בלשון עברית ותעודת תרגום מאוניברסיטת תל אביב. תרגמה מאנגלית לעברית את כל המאמרים באתר "איך גדלת!" וערכה אותם לשונית. מתמחה בתרגום פדגוגי, בין השאר עבור לשכת המדען הראשי במשרד החינוך, מכון "אבני ראשה" למנהיגות בית ספרית ומוזיאון המדע ע"ש בלומפילד בירושלים.